Jump to content

Karácsonyi ötletek, hogyan tegye okosabbá az otthonát

2020. 12. 23. 10:37

A globális technológiai fejlődéssel az okosotthon-megoldások is egyre több lehetőséget adnak, hogy segítsenek a napi rutinban és könnyebbé tegyék az otthoni teendőket.

Smart Home Bit egy karácsonyi listát készítettek azokról – a részben az Amazon Alexa-kompatibilis – okoseszközökről, amelyek a lakás modernizálásában segíthetnek, és amelyeket sokan szívesen látnának ajándékként a fa alatt.

Instant Pot

Az intelligens főzőedény hatékonyabbá teszi a munkát, és a főzési idő lerövidítésével időt takarít meg. A telefonról irányítható készülék nyolcféle funkciót egyesít: használható lassú- vagy gyorsfőző edényként, rizsfőzőként, alkalmas joghurt vagy sütemények készítésére, valamint lehet vele gőzölni, melegíteni és párolni is.

A konyhai eszköz az Alexa virtuális asszisztenssel is kompatibilis, Wi-Fi-n keresztül is működik, és azonnali értesítéseket küld a főzés folyamatáról a beállított okostelefonra.

Az Instant Pot belsejében található 5,7 literes edényben legfeljebb hat személyre lehet főzni. Az okoskészüléket fejlett biztonsági funkciókkal látták el, így védve van a túlmelegedés ellen, biztonsági zárja pedig kuktafunkcióként is használható.

Harmadik generációs Echo Dot

Az egyik legnépszerűbb okosotthon-termék szintén kompatibilis az Amazon virtuális asszisztensével. Az okoshangszóró jól jöhet az egyszerre több feladatot ellátó, különösen elfoglalt embereknek.

Az eszközt vezérlő személy akár a helyiség másik végéből is kérheti, hogy az Echo Dot keressen meg bizonyos zeneszámokat vagy hangoskönyveket, a hangszóró pedig válaszol. Az eszköz LED-es kijelzője mutatja a hőmérsékletet és az időt, az ágy mellé helyezve pedig ébresztőóraként is funkcionálhat.

A zenét akár a Spotifyról, akár az Apple Music-ról lejátssza, két ugyanilyen készülék összekapcsolva pedig akár sztereóhangzást is biztosíthat. Az Echo Dot multifunkciós digitális asszisztens sok más mellett követi a kitűzött fitneszcélokat vagy például társasozik is.

A biztonságos működést szolgálja, hogy egy gomb megnyomásával leválasztható a mikrofon, így ezzel is biztosítsa használója privát szférája. Aki pedig a legújabb fejlesztéseket keresi, azoknak a negyedik generációs Echo Dot gömb formájú hangszórója ajánlható.

Ring okoscsengő

A Ring videócsengőjének második sorozata gyakorlatilag egy otthoni Wi-Fi-re kötött biztonsági kamera. A vezeték nélküli, újratölthető akkumulátorral szerelt eszköz 1040 p felbontású videókat készít. Ha valaki becsenget, a rendszer értesítést küld a tulajdonos mobiltelefonjára, aki akár távolról is rögtön videókapcsolatba léphet a látogatóval, megnézheti és beszélhet vele.

A készülék a kompatibilis Amazon Echo okoshangszóró segítségével összekapcsolható Alexával, így kihangosítható a látogatóval folytatott beszélgetés. Az újgenerációs készülék felszerelésénél azonban akadtak problémák, így emiatt visszahívta egyes termékeit a Ring.

Fitbit Aria 2

Az attraktív kialakítású okosmérleg felhasználója saját telefonján követheti testsúlyának és testtömeg-indexének változását.

Az eszköz Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik. Az okostelefonhoz csatlakozva, egyszerű grafikonokon keresztül hatékonyan követhetővé teszi a fitneszcélokat. A Fitbit Arena 2 méri a testsúlyt, a zsírmentes testtömeget, a testzsírszázalékot és a testtömeg-indexet (BMI).

Bluetooth-kapcsolaton keresztül szinkronizálja magát az Android vagy iOS készülékekkel, és akár nyolc felhasználót is képes egyszerre beazonosítani, miközben mindegyikük adatait diszkréten kezeli. Az eszköz nyomon követi a sporttevékenységeket is, és automatikusan összehangolja az információkat a Fitbit-applikációval - írja az iotzona.hu.

(Forrás: azokosotthon.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)