Jump to content

Szépségtipp: így sminkelhetünk okosan

2021. 01. 22. 11:13

A L'Oréal már a tavalyi CES fogyasztói elektronikai kiállításon bemutatta a Perso technológiát. Idén pedig az online megrendezett nemzetközi expón debütált az Yves Saint Laurent szépségmárkának a Rouge Sur Mesure készüléke.

A kávéscsésze méretű eszköz belsejében három folyékony rúzspatronnak van hely. A felhasználó így egyetlen gombnyomással keverheti ki a kívánt árnyalatot. Az elkészült rúzs a mellékelt ecsettel együtt vihető fel, a végleges szín pedig keverés közben is változtatható.

Jelenleg vörös, fukszia, nude és narancssárga árnyalatok közül lehet választani. Minden csomag három patront tartalmaz, így a négy színcsalád variálásával több ezer különféle árnyalat készíthető el.

A szín kiválasztására a kapcsolódó YSL Rouge Sur Mesure (powered by Perso) okostelefonos alkalmazásban van lehetőség. Az applikációban megadható a haj- és szemszín is, majd a program olyan árnyalatokat ajánl fel, amelyek nagy valószínűséggel jól illeszkednek a felhasználó saját színeihez.

De lehetőség van gyakorlatilag bármilyen kiegészítőt – például táskát, cipőt, körömlakkot vagy szemhéjfestéket – tartalmazó kép feltöltésére és az azokhoz illő árnyalatú rúzs létrehozására.

A mesterséges intelligenciával dolgozó, szabadalmaztatott motoros rendszerrel dolgozó Perso technológiát a tavalyi CES-en mutatta be a cég.

A készülék karcsú, elegáns kialakításának stílusa az Yves Saint Laurent steppelt kézitáskáit idézi. Az ára miatt várhatóan nem lesz tömegcikk, inkább azok számára készült, akik hajlandók – és tudnak is – a szokásosnál többet költeni a sminkelésre.

A 299 dolláros ár magát a készüléket és három patront foglal magában. A további három patront tartalmazó csomagok 100 dollárért vásárolhatók meg (az YSL rúzsai egyébként általában 40 dollárba kerülnek darabonként). Ugyanakkor a tervek szerint a szépségmárka tulajdonosaként a L'Oreal más, kedvezőbb árazású termékcsaládoknál is elérhetővé tenné a rúzskeverő eszközt - írja iotzona.hu.

(Forrás: azokosotthon.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)