Jump to content

Pergola Neked: ne képzeld el, tervezd meg!

2021. 09. 05. 21:35

A vadonatúj magyar fejlesztésű Pergola AR (Augmented Reality) applikációval tervezd meg egyszerűen saját pergoládat! Sőt ellenőrizd, hogy néz majd ki a házhoz illesztve! Teraszozz otthon télen és nyáron! (X)

Az otthoni teraszozáshoz szükséges trendi árnyékoló neve: pergola.

Akár családi ház, exkluzív penthouse, belvárosi vagy Balaton-parti étterem vagy kávézó teraszának árnyékolása a feladat, a trendi pergolák elengedhetetlen kellékei az év bármely szakaszában a kellemes teraszhangulatnak. Ahogy a mondás tartja a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, viszont a képzeletet remekül helyettesíti a Pergola AR app!

Mi is a pergola? Olyan árnyékolók, amelyek a XXI századi funkciókat ötvözik a szinte minden igényt kielégítő esztétikával. A színben és kialakításban variálható pergolák jól használhatók bárhol. Legyen szó aprócska terasz minél hasznosabbá tételéről, intimitásáról, védenek a kíváncsi tekintetektől. A családi ház teraszára pedig a homlokzathoz illeszkedő, szinte bármilyen színben, variálható felülettel választható pergola kerülhet. Ha a szerkezet minden oldala zárható, a gyerekek benti játszótere bővülhet a szabadba, vagy éppen fordítva: az esti grillezések kinti tere válhat védetté, amit a rejtett világítás még hangulatosabbá tesz.

A modern pergolák a társasházak nagy teraszainak, penthouse lakásainak trendi elemei, ami pl. külső konyhaként, kertibútorokkal, dísznövényekkel a tengerparti nyaralós hangulatot idéző baráti összejövetelek kedvelt tere. Szóval nem gond „hazavinni” kedvenc fagyizónk, kávézónk, éttermünk teraszhangulatát.

Nincs több „képzeld el” kezdetű mondat. Helyette: tervezd meg!

Hogyan működik a Pergola AR tervező applikáció? A letöltött app pontról-pontra vezeti végig a felhasználót a pergola tervezési folyamatán. Közben változtathatunk, finomíthatunk az elemeken a tetszetős végeredményig. A folyamat közben azt is nyomon követhetjük, hogy mutat a tervezett árnyékoló a teraszon vagy a kertben!
Töltsük le az applikációt és kezdjünk is hozzá!
Válasszuk ki a pergola méretét, majd a ház látványához, színeihez, stílusához, és ízlésünkhöz megfelelően bármilyen színben választhatunk lamellákat és oldallezárásokat, válogathatunk a vászonanyagok között! Fokozhatjuk az élményt a beépített ledvilágítással, okos megoldásokkal, de hűvösben is használhatóvá tehetjük a teraszt néhány kattintással. 

És most jön a „REALITY”!

Miközben az egyes elemek között válogatunk, az applikációban folyamatosan megjelenik a tervezett pergola látványa. WOW! Mentsük el és megnézhetjük, hogy mutat az elképzelt helyen, házhoz, kert látványához igazítva, mérethelyesen, a megtervezett, akár bioklimatikus vagy ferde kialakítású, vízzáró pergola! Az Augmented Reality a valóság egyfajta virtuális kibővítése, amikor pl. egy mobiltelefon kamerájával szétnézve a valós környezetbe virtuális elemeket vetítünk.

Az elmentett 3D modellt tehát illesszük a teraszra, a kertbe … és nézzünk körül…!

Nincs meglepetés!

Ahogy alakul a végeredmény, az app-ban mindvégig láthatjuk az éppen összeállított szerkezet ajánlati árát is. Ha kész az összeállítás, akár a szerelési és szállítási szolgáltatással együtt egyszerűen meg is rendelhetjük. Persze még előtte néhány gyakorlati lépés következik – konzultáció a gyártóval -, hogy minden tökéletes legyen, de a lényeg, hogy a korszerű Augmented Reality-nek köszönhetően már virtuálisan láthattuk a végeredményt.

A színekről, felületekről, lehetőségekről további információ, valamint a Pergola AR app letöltése:

V151.hu - Pergola értékesítés

(Forrás: Szerkesztőség)