Jump to content

Uponor Smatrix szabályozás a felületfűtéshez és -hűtéshez

2016. 06. 21. 11:24

A nagyobb hatékonyság kulcsa egy intelligens szabályozórendszer.

• Automatikus beszabályozás – nem kell kézzel

beszabályozni a hidraulikai rendszert
• Alkalmas hűtésre – páralecsapódás elleni védelem
• Prémium felhasználói kényelem – távoli
hozzáférési lehetőség

A Smatrix integrált szabályozó rendszer felületfűtéshez és -hűtéshez is alkalmas új termékcsalád. A sugárzó rendszerek előnyeinek maximális kihasználására kifejlesztett Smatrix rendszerrel az energia nagyobb hatásfokkal hasznosítható, miközben minden helyiségben biztosítható a megfelelő hőmérséklet. Az automatikus beszabályozási funkció révén akár 20%-os energiamegtakarítás is elérhető. Ha hűtésre is szükség van, akkor a rendszer biztosítja, hogy ne jöhessen létre kondenzáció.

A szabályozó rendszer egyszerűen telepíthető, moduláris, vezeték nélküli megoldások is lehetségesek.

Új Uponor Smatrix moduláris szabályozó rendszer felületfűtéshez és -hűtéshez kifejlesztve

Míg a hagyományos hidraulikai rendszereket manuálisan kell beszabályozni ahhoz, hogy minden helyiségre a szükséges térfogatáram jusson, addig a Smatrix automatikus beszabályozási technológiája előrejelzi és beállítja a szükséges hőmérséklethez szükséges pontos energiamennyiséget. Ez akár 20%-os energiamegtakarítást is jelenthet a beszabályozatlan, helyiségenkénti szabályozás nélküli rendszerekhez képest, illetve szükségtelenné teszi az üzembe helyezés során történő beszabályozást is.

Igény esetén a Smatrix energiatakarékosan képes szabályozni a hűtési folyamatot is. A helyiségtermosztátokba integrált páratartalom-érzékelők révén a Smatrix szabályozó rendszer nagyfokú védelmet nyújt a páralecsapódás ellen. Ha egy szobában a páratartalom túlságosan megemelkedik, a hűtés automatikusan leáll, majd a veszély elmúltával ismét működésbe lép.