Jump to content

Intelligens szivattyúk „SaVer” technológiával

2016. 06. 27. 08:25

Az európai uniós előírásokkal összhangban a Grundfos az E-motorok új generációját fejlesztette ki.

A „SaVer” projekt keretén belül a motorok hatásfoka már eléri, sőt meg is haladja az IE4 hatásfok-osztály követelményeit. Ez a változás nemcsak a motorokat érinti, hanem az általuk meghajtott szivattyúkat is. A szivattyú-hidraulikán végrehajtott fejlesztések a teljes szabályozási tartományban garantálják a kiemelkedően magas hatásfokot.

Mely szivattyúkat érinti ez a változás?

Gyakorlatilag az összes száraztengelyű, szabványos villanymotorral hajtott szivattyúcsaládnál bevezetik az új technológiát. Ezek közé tartoznak a többfokozatú nyomásfokozó szivattyúk (CRE, CME) és nyomásfokozó telepek (Hydro MPC-E, Hydro Multi-E), valamint a megújult TPE3 sorozatú keringető szivattyúk.

A TPE3 az intelligens szivattyúk új generációja A TPE3 intelligens szivattyú az AUTOADAPT és FLOWADAPT funkcióknak köszönhetõen a rendszerhez optimálisan illeszkedõ szabályozást valósít meg, az intuitív, színes kijelzõ pedig felhasználóbarát beállítást és üzemeltetést tesz lehetõvé.

A FLOWlimit elektronikus térfogat- áram-korlátozás szükségtelenné teszi a szivattyú maximális térfogatáramának külsõ eszközökkel történõ beállítását. A szivattyúk hõmennyiségmérõ és átfogó diagnosztikai funkciói a hidraulikai rendszer átfogó energetikai optimalizálásához nyújtanak segítséget. A kommunikációs moduloknak (LON, Profibus, Modbus, BACnet, GSM/ GPRS) köszönhetõen a TPE3 egyszerû- en illeszthetõ bármely épületfelügyeleti rendszerhez. A szivattyú intelligens megoldásai hatékonyabb szivattyúszabályozást és rendszerfelügyeletet tesznek lehetõvé. Ebben segítséget nyújt a Grundfos GO mobilkommunikációs platform is, amely egyszerûbb hozzáférést biztosít a szivattyú paramétereihez és online segédleteinkhez.