Jump to content

Intelligens fűtés vezérlés...

2016. 07. 19. 10:53

...és fűtésszabályzás.

Intelligens fűtési rendszerek és fűtés vezérlés, okos házak és intelligens otthonok számára

Mindenki számára megszokott az, hogy épületeinkben szobánként valamint hegységenként tudjuk ki-be kapcsolni, szabályozni világításunkat. Miért ne tennénk ugyanezt a fűtési rendszerünkkel is? A modern fűtés szerelési technológiáknak köszönhetően nem csak az okos házakba és intelligens otthonokba hanem bármilyen hagyományos családi házba is lehetőségünk van az intelligens és ezáltal energiatakarékos fűtés vezérlésre.

Épületeinkben így az okos házakban is a fűtés az, amely a legnagyobb energiát használja fel, ezáltal a legnagyobb kiadásokat generálhatja. Épületünkben lehet hagyományos gázfűtés, hőszivattyú, pelet kazán vagy bármilyen megújuló energiaforrást felhasználó fűtési rendszer nagyon sok múlik a megfelelő felhasználáson, megfelelő vezérlésen.

A kondenzációs kazánok működésének alapja a páralecsapódás és a füstgázok hőmérsékletéből ered. A hagyományos gázkazánok égésterméke magas hőmérsékleten távozik, míg a kondenzációs kazánok esetében a füstgázok hőjét az épületbe forgatja vissza. A hőszivattyúk fűtésszerelése esetében a hőszivattyú nem csak fűti, de hűti is az épületet légkondicionáló szerepet is betölt valamint használati meleg vizet is előállít. Hőszivattyús fűtés tervezés során akár 40 - 50 %-os fűtési energia megtakarítással is lehet számolni a hagyományos gázkazánokhoz képest.

smart-home.hu/Kép: FreeImages