Jump to content

Intelligens fűtés, persze csak ha szereted a pénztárcád

2016. 11. 01. 10:49

Miért jó az intelligens fűtés? Mennyi energiát lehet vele megtakarítani? A legnagyobb megtakarítást az épületekben a fűtési rendszer intelligensé tételével érhetjük el, hiszen ezek használják el a legtöbb energiát. A SMARTY fűtésszabályozó rendszereket egy gondolkodó, akár öntanuló központi egység szabályozza, vezérli.

Legyen szó akár hagyományos, akár modern fűtési rendszerről, nagyon sok múlik a megfelelő szabályozáson, vezérlésen.
Számos tanulmány és gyártó igazolja, hogy a régi termosztátok cseréjével nem oldódik meg a gond. Persz spórolni spórolunk, de ha igazán oda szeretnénk figyelni a fűtésszámlánkra, akkor intelligens helyiségszabályozást használunk, amelyek szokásoktól függően, akár 40% fűtési energia is megtakarítható.

Miért nem elég egy programozható termosztát?

Energiamegtakarítás bár részben elérhető egy komolyabb termosztáttal is, ahol heti programokat tudunk beállítani, de ezzel még nem tudjuk a helyiségenként különböző hőmérsékleteket elérni, nem tudjuk pontosan vezérelni az épület vagy lakás fűtését.

A smarty rendszereknél a szobák, helyiségek és radiátoraik külön-külön történő vezérlésével egészen pontosan be lehet szabályozni, mikor és hol hány fok legyen. Az előre beprogramozott kívánalmakat is bármikor felül tudjuk írni termosztát vagy akár egy okostelefon segítségével, hiszen a smarty fűtési rendszerek távolról is elérhetőek.

(Forrás: azokosotthon.hu, http://immonova.hu / Fotó: immanova.hu)