Jump to content

Nest termosztát – Hogy az otthonunkból igazi családi fészek legyen

2016. 11. 21. 12:00

Mindenki úgy szeretne spórolni a fűtéssel, hogy közbe mégse fázzon egy percet sem, de ezt nehéz összehozni, kivéve, ha van otthon egy Nest termosztát.

Ez a termosztát ugyanis képes hozzánk alkalmazkodni. Megjegyzi, hogy milyen napszakban milyen hőmérsékletre állítottuk be és néhány alkalom után már saját magát fogja szabályozni a korábban begyűjtött információk alapján. Képzeljük el, hogy soha többé nem kell arra ébrednünk reggel, hogy lehűlt a lakás, mert ez a termosztát megtanulja, hogy mikor ébredünk.

Elutaztunk egy hosszú hétvégére és nem szeretnénk a hideg lakásba hazatérni? Semmi gond. A Nest termosztát, mint minden mai modern termosztát, rendelkezik egy az okostelefonokra telepíthető applikációval, aminek segítségével távolról vezérelhetjük otthonunk hőmérsékletét.

A Nest beépített mozgásérzékelővel rendelkezik, így hozzá közelítve automatikusan felvillan, hogy láthassuk rajta az aktuális hőmérsékletet. Ugyanennek a szenzornak köszönhetően az okostermosztát tudni fogja, ha nincs senki a lakásban, így akár az is beállítható, hogy ilyenkor leálljon a fűtéssel vagy nyáron a hűtéssel. Itt jegyeznénk meg azt, hogy klímával való összekötetés esetén a Nest szól, ha már időszerű légszűrőt cserélnünk.

A készülék nem rest orrunk alá dörgölni, hogy mennyi energiát spórolt meg nekünk. Havi szintű kimutatást kérhetünk e-mailben, vagy az okostelefonra telepített applikáción keresztül bármikor ellenőrizhetjük az adatokat.

A Nest harmadik generációs tanuló termosztátja a valódi kulcsa annak, hogy tényleg spórolhassunk a fűtési számlánkon, miközben egy olyan modern eszközzel leszünk gazdagabbak, amely érezhetően kényelmesebbé teszi az életünket. A Nest további előnye, hogy rengeteg féle színben kapható és 200 dolláros árával még bőven a megfizethetőbb intelligens termosztátok táborát gyarapítja.

(Forrás: nest.com Kép forrása: nest.com)