Jump to content

Beépített Alexa lapulna a következő Ecobee termosztátban?

2017. 04. 23. 06:00

Az Amazon Echo és a hozzá hasonló önálló eszközök lehetővé teszik, hogy a hangunkkal vezéreljük a körülöttünk lévő okoskütyüket. Na, de mennyivel jobb lenne, ha mindezt a termosztátunk is tudná?

Egy Dave Zatz által frissen (április 17-én) közzétett riport szerint a következő generációs Ecobee (Ecobee4) termosztátok integrált Alexa hangvezérléssel kerülnének forgalomba. Ez amilyen izgalmasan hangzik, annyira hihetetlen is. Tegyük fel, hogy igaz a pletyka. Nem jelentené-e ez azt, hogy a fogyasztók egy része eleve csak az intelligens termosztátból vásárolna be és hagyná a csudába az Echo termékeket? Mennyiben érné ez meg az Amazonnak?

További kételkedésre adhat okot, hogy egy Ecobee a témával kapcsolatos megkeresésre úgy reagált, hogy nem kívánnak kommentálni pletykákat és spekulációkat.

Az Ecobee még soha nem volt ennyire a nyakán a Nest tanuló termosztátjainak. Nem csak elérték, hogy az Ecobee3 működjön az Amazon Alexa, az Apple HomeKit, a Samsung SmartThings, a Wink és az IFTTT platformokkal, de még egy mozgásérzékelő szenzorral is bővítették az eszközt. Utóbbinak hála a termosztát képes követni, hogy épp otthon tartózkodunk vagy sem és ennek alapján szabályozni a hőmérsékletet. Ráadásul az Ecobee3 Lite verzió alacsonyabb árának hála sokkal szélesebb fogyasztóközönséget is képesek elérni.

Az Ecobee4 lehetne az első olyan termosztát, amely beépített hangvezérléssel kerülne a piacra. Nem lehetetlen, hogy az Amazon is vevő legyen egy ilyen bulira, de még valamelyik fél hivatalosan meg nem erősíti a dolgot, addig ezek valóban csak vad spekulációk.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)