Jump to content

Kifejezetten szép lett a Johnson Controls új termosztátja

2017. 07. 24. 06:36

Néhány éve, okostermosztát fronton nem sok igazi ellenfele akadt a Nest-nek, de ez ma már aligha mondható el. Most például a Microsoft és a Johnson Controls jelentette be a GLAS névre keresztelt és a Cortana virtuális asszisztenssel megtámogatott saját kütyüjét, ami meglehetősen impozáns lett.

A Microsoft nemrégiben kiadott egy YouTube videót, amiben az új GLAS termosztátját mutatta be. Az alább megtekinthető videó tanulsága szerint, a GLAS képes lesz érzékelni a szobában való jelenlétünket, megfigyelni a beltéri és a kültéri légminőséget, valamint a begyűjtött adatokról napi szintű összefoglaló jelentést adni a felhasználóknak.

Ami a technikai részleteket illeti, a Microsoft szerint a termosztát a Windows 10 IoT Core OS-t, a Cortana hangvezérlést és a Microsoft Azure-t használja.  A termékek legyártását a Johnson Controls fogja lebonyolítani, így nyugodtan remélhetjük, hogy a minőséggel se lesznek gondok.

A GLAS  külsejét  és képességeit tekintve nem csak otthoni, de üzleti felhasználásra is alkalmasnak tervezték. Remek alternatíva, ha a Nest, az Ecobee, vagy a Honeywell okostermosztátjai nem nyerték volna el a tetszésünket. A GLAS egyben az első Cortana támogatással érkező termosztát, amivel találkozhatunk. Már csak az a kérdés, hogy mikor és mennyiért lesz kapható, de ezekre a válaszokra még várnunk kell.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: youtube.com)