Jump to content

Visszafogottabb és olcsóbb Nest termosztátokat vizionálhatunk

2017. 09. 05. 06:00

Még anno 2011-ben leplezte le a Nest az első intelligens termosztátját, aminek neve azóta is egyet jelent a technológia csúcsával, csak az árával nem tudott mindenki kibékülni. A cég most erre is talált megoldást.

Mit szeretnénk egy mai intelligens termosztáttól? Legyen olyan okos, mint a Nest kütyüi, csak kerüljön feleannyiba. Eddig ez egy álom volt, amit legfeljebb kemény kompromisszumok és a minőség rovására lehetett megvalósítani, de miután a Nest éveken át hallgatta a fogyasztóktól, hogy szép-szép, csak jó lenne egy olcsóbb, úgy gondolták, talán megérné csinálni egy ilyen kiadást is. Valahogy így képzeljük el a Nest Thermostat E születését, ami a standard Nest termékekhez képest egy alacsonyabb árszegmensben kíván hódítani.

Hogy hogyan is lehet egy olcsóbb, de ugyanolyan jó terméket előállítani? Nos, kiderült a fogyasztók visszajelzéséből, hogy nem mindenki akar egy újabb csillogó-villogó képernyős kütyüt az otthonába, így aztán megszületett egy sokkal visszafogottabb és nem utolsó sorban olcsóbban előállítható design s vele az E szériás Nest termosztátok.

A Thermostat E pont úgy néz ki, mint a többi Nest termosztát, csak ennek szándékosan lefelejtették az elejéről a fémes gyűrűt és a telefonokéra jellemző fényes kijelzőt. Helyette egy kerámiának tűnő műanyag felületen nyomkodhatjuk a készüléket, amin szép „fagyos” kék színben mutatja az LCD kijelző a lényegi információkat.  Ez a design nem akar kitűni, nem akar hivalkodni, csak szépen besimulni a lehető legpuhább módon a környezetébe és egy fehér falon szinte észre se lehet venni.

Az új Nest Thermostat E szinte mindenre képes, amire a cég 249 dolláros csúcskészülékei, de ennek ellenére csak 169 dollár és még ráadásul külsőre szerintünk szimpatikusabb is, ha valami tényleg visszafogottabb designt szeretnénk..

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)