Jump to content

Így lehet tisztább a kerti medence

2019. 08. 26. 18:00

A Sutro vízminőségmérő eszköz fejlesztését még 2015-ben kezdték el.

A sencseni startup évekig dolgozott a termék végleges verziójának megalkotásán. Egy olyan, otthoni medencében is használható, csatlakoztatott készülékről van szó, amellyel folyamatosan monitorozható a víz klór- és PH-szintje, valamint az egyéb anyagok mennyisége. A henger alakú szerkezet által mért adatok a felhasználó okostelefonján követhetők nyomon.

A cég az év eleji Las Vegas-i CES világkiállításon jelentette be visszatérését. Találtak ugyanis egy új partnert a gyártáshoz, illetve állításuk szerint már csak nem sokat kell várniuk a termék kiszállítására azoknak, akik a startup weboldaláról rendelték meg azt. A tervek szerint a Sutro hamarosan elérhető lesz más online csatornákon keresztül is, jelenleg azonban csak közvetlen vásárlás lehetséges.

A készülék a maga 699 dolláros árával olcsónak éppen nem mondható. Ugyanakkor a tervezők úgy vélik, a nem megfelelően tisztított medencék által okozott kellemetlenségek elegendő motivációt jelentenek majd a vásárláshoz. Ráadásul az utóbbi négy évben a kínai társaságnak bőven volt ideje felmérni a termék iránti keresletet.

A tervek szerint a Sutro továbbfejlesztett, második változata még inkább megkönnyíti majd a medencetulajdonosok életét. Egy automata vegyszer-adagoló rendszert szeretnének ugyanis integrálni a készülékbe.

A hardveres fejlesztés csak az első lépést jelenti számukra. Bíznak benne, hogy a jövőben számos készülék áll majd rendelkezésre az otthoni vezetékek teljes hosszán is, amelyek segítségével hasznos információk nyerhetők a vízminőségre vonatkozóan. A tervek szerint további „okos” termékeket is fejlesztenek majd, amelyek a környezettudatosabb életmód kialakításában is segíthetnek - írja az m2mzona.hu.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;m2mzona.hu | Kép: pixabay.com)