Jump to content

Hangrendszerek és multimédiás rendszerek

2016. 07. 24. 10:29

Intelligens hangrendszerek és multimédiás rendszerek okos iroda épületekbe.

A hangrendszerek az ipari felhasználás szempontjából is hasznosak lehetnek. Az olyan cégek és vállalatok akik számára fontos, hogy gyorsan nagy távolságban több emberhez juttassák el verbális információikat nagymértékben megkönnyítik a mindennapokat. A rendszerekhez előre programozott hangutasításokat biztosítanak előre megadott időpontokban. Akár több mikrofont is csatlakoztatunk, ami használatával az épület minden pontján vagy csak az általunk kijelölt területeken lesz hallható üzenetünk.

Telefon kihangosítás

Tárgyaló termekbe és irodákban rendkívül hasznos funkció lehet a mobiltelefonunk általi kommunikáció intelligens audio rendszereken keresztüli kihangosítása. Bluetooth kapcsolódás útján beérkező és kimenő hívásainkat is folytathatjuk az épületben elhelyezett hangszórókon és mikrofonokon keresztül, így egy tárgyalás esetén minden részvevő ugyanolyan gyorsan jut információhoz.

Hangvezérlés

A mai intelligens épületautomatizált technológia fejlettsége lehetővé teszi számunkra épületünk funkcióinak hangutasítással történő vezérlését. Az előre programozott és felvett hangparancsok által vezérelni tudjuk a helységben található eszközöket. Leengedhetjük a projektor, hívásokat fogadhatunk vagy indíthatunk, redőnyeinket le illetve felhúzhatjuk, növelhetjük vagy csökkenthetjük a hűtést vagy fűtést az adott helységben. Egy komoly üzleti tárgyaláson egy ilyen iroda presztízs értékéből kifolyólag, akár milliókat is hozhat a tulajdonosok számára.

Részletek: smart-home.hu/Kép: FreeImages