Jump to content

Intelligens moziszoba otthonra I.

2016. 08. 10. 12:34

Moziszoba, hangrendszerek és audiorendszerek az intelligens otthonok számára.

Az okos házak egyik legfőbb ismérve, hogy energia hatékonyan szolgálják ki legmagasabb kényelmi igényeinket is, amivel bearanyozzák napjainkat. Az okos otthonok számos kényelmi funkciót kínálnak, melyek közül az egyik az intelligens moziszoba. Ha egy okos házban telepítve van az intelligens hangrendszer, akkor az épület bármely pontján hallgathatjuk kedvenc zenéinket hallgathatjuk, amikhez akár különböző világítási képeket is hozzárendelhetünk.

Az intelligens moziszobában számos automatizált funkciót használhatunk, melyek a felhasználók maximális kényelmét szolgálják. Egy ilyen moziszoba általában a következő eszközök vezérlését javasoljuk beépíteni:

- projektor be-ki kapcsolása
- projektor vászon automatikus fel-le eresztése
- világítási körök vezérlése
- beépített hangrendszerek vezérlése
- fotelek és székek mozgatása
- vetítő vagy lejátszó irányítása
- egyéb berendezések vezérlése

Intelligens moziszoba távoli vezérlés

A moziszobákba telepített eszközök kezelését az intelligens rendszereknek köszönhetően egy felületen keresztül is meg tudjuk tenni. A helységben található rendszereket irányíthatjuk okostelefon, tablet vagy akár multifunkciós érintőképernyő segítségével is. Nem kell felállnunk lekapcsolni a világítást, leereszteni a redőnyöket, beállítani a székek dőlésszögét vagy leeresztenünk a projektor vásznat. Mindent egy kézben tarthatunk!

smart-home.hu/azokosotthon.hu/freeimages.com