Jump to content

Intelligens moziszoba otthonra II.

2016. 08. 11. 12:37

Moziszoba, hangrendszerek és audiorendszerek az intelligens otthonok számára.

Intelligens hang és fényrendszer

A rendszer számára előre megadhatunk fény jeleneteket, melyek a mozizás élményét még magasabb szintre képes emelni. Egy intelligens moziszobában a képi világot számtalan megoldással lehet létrehozni, mint például, kivetítőkön keresztül, HD tévék használatával, vagy LED tévék használatával. Az RGB LED-ek valamint LED szalagok használatával a fényrendszer működése is teljes mértékben a multimédiás eszközhöz van hangolva ez által a szobában ugyanaz a képi világ fog megjelenni, mint amelyet a film készítői előállítottak.

Időzített és előre programozott kapcsolások

Az intelligens viselkedés ott jelentkezik, hogy amikor a filmet elindítjuk ezzel egy időben elindul egy láncreakció. Amikor a kijelzőn megnyomjuk a mozi gombot, elindítjuk a filmet, de ezzel egy időben lehúzódnak a redőnyök, pár fokkal magasabb lesz a szobában a fűtés, és ha szeretnénk a rendszer az italunkat is behűti, valamint elkészíti poppcornunkat mire a film kezdődik. Ha valaki érkezik otthonunkba arra az esetre is, van megoldásunk, mert ilyenkor okos telefonunkra kapunk értesítést, hogy valaki csöngetett és akár be is engedhetjük, nem kell kilépnünk a helységből.

Intelligens audio rendszer

A mozi szoba elengedhetetlen kelléke a megfelelő hang és fényrendszer. Általános hangrendszer esetén beszerelés alapján dolgozunk, így minden esetben úgy alakítjuk ki a hangrendszert, hogy az a legmagasabb fokú térhatást tudja szolgáltatni.
Minden filmnél fontos a minőségi képi és hangvilág létrehozása. Hangrendszereink minden sarokban valamint székek és képernyő alatt elhelyezett mélynyomókból áll, amit számos közép illetve magas hangszóróból építünk fel.
Az előzőekben leírt hangszórók együttes működése adja meg azt a fajta térhatást, melyet néha még a hagyományos mozik sem képesek létrehozni.

smart-home.hu/azokosotthon.hu/freeimages.com