Jump to content

Ilyennek látja a jövő irodáit a Microsoft és a Steelcase

2017. 03. 09. 06:00

Az irodaterek lehető legkreatívabb és legproduktívabb kiaknázása fontos kérdés minden nagyobb cég számára. A Microsoft és a Steelcase pedig elkezdett szőni egy közös álmot, amivel együtt válaszolják meg ezt az égető kérdést.

Ne csak az otthonunk, hanem a munkahelyünk is legyen okos. Nem mondunk újat senkinek azzal, ha azt mondjuk: Nagyon nem mindegy, hogy milyen környezetben kell dolgoznunk. Az innovációban utazó vállalatok és startup cégek zöme még mindig a nyitott irodaterek kiépítése mellett határoz, holott ez nem mindig a legelőnyösebb megoldás. Még bizonyos feladatok vagy munkafolyamat egy adott szakaszában hasznos lehet, hogy mindenki rögtön ott van velünk egy térben és megkönnyítheti, felgyorsíthatja az összedolgozást, addig számos esetben csak frusztráló fejfájáshoz vezet. Azért persze nem kell lemondani a nyitott irodák koncepciójáról csak talán kicsit érdemes őket továbbfejleszteni, modernizálni. Itt jön képbe a Microsoft és a Steelcase közös víziója a jövő nyitott irodáiról.

A két cég közös erőfeszítéseinek eredményeként született meg az alábbi videó, amiben a Microsoft termékeinek és a Steelcase bútorainak olyan kombinációit láthatjuk, amik segíthetnek maximálisan kiaknázni az emberekben rejlő kreativitást. Ilyen tereket hamarosan élőben is lehetőségünk lesz megnézni. A Steelcase tervei szerint New Yorkban, San Franciscóban, Chicagóban, Los Angelesben, Münchenben és Londonban fog olyan bemutatótermeket nyitni, ahol a Microsoft Surface gépei és modern irodabútorok egy nagy boldog családként élnek majd együtt.

(Forrás: theverge.com Fotó forrása: youtube.com)