Jump to content

Az Xperia Touch projektor életre kelti otthonunk unalmas felületeit

2017. 03. 11. 06:00

A Sony hozott nekünk valami igazán izgalmasat az idei MWC-re. Képzeljünk el egy olyan eszközt, ami otthonunk szilárd felületeiből interaktív érintőkijelzőt varázsol. Ez lenne a Sony Xperia Touch projektor.

Szeretnénk életet vinni otthonunk kihasználatlan felületeibe? A Sony Xperia Touch hordozható projektorával megtehetjük. Egy rövid vetítési távolságú projektorral van dolgunk, de ennek megvan az oka. A masina által falra, padlóra, asztalra vagy bármilyen célnak megfelelő szimpatikus felületre vetített képpel interakcióba tudunk lépni. Ez azt jelenti, hogy rajzolhatunk az asztalra vagy receptek között böngészhetünk a konyapultra vetített asztalon, de akár sakkozhatunk is a parkettán. A felhasználási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

A projektor egy 60fps-en működő infravörös kamerát használ, hogy a legfeljebb 80 inchre vehető vetítési felületen érzékelje a mozgást. A gép Android N rendszert használ, így a Google Play Áruházból tudunk hozzá vadászni alkalmazásokat. Hovatovább gyakorlatilag úgy használhatjuk, mint egy tabletet, aminek a képét bárhova kivetíthetjük. Beépített kamerájának, hangszórójának és mikrofonjának hála videotelefonálást kezdeményezhetünk, aminek a képét fellőhetjük a falra.

Ha belegondolunk picit, akkor hatalmas dolgot ért el ezzel a projektorral a Sony. A sci-fi filmeket idéző technológia már itt van és kész az otthonunkba költözni, hogy teljesen interaktívvá változtassa az egész világunkat. Már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz mindez megfizethető?

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)