Jump to content

Igazi remekmű lett a Samsung 2000 dolláros Frame TV-je

2017. 06. 17. 10:31

A Samsung egy csomó érdekességgel lepett meg minket a CES alkalmával. Ilyen volt például a Frame TV, ami egy olyan készülék, ami egy esztétikus falfestmény formáját ölti fel, amikor épp nem a kedvenc sorozatunk megy rajta. Néhány nap múlva már be is szerezhetünk magunknak egy ilyen műalkotást, de készüljünk fel rá, hogy rendesen a zsebünkbe kell majd nyúlni érte.

A héten, vasárnaptól kerül fel a boltok polcaira a Samsung Frame TV, ami különös módon úgy próbál meg jobb TV lenni, hogy kevésbé tűnjön TV-nek. Ha nem TV-nek akar tűnni, akkor felmerül a kérdés, hogy mégis minek? Hát kérem, egy igazi művészeti alkotásnak. A Frame alapból 100, előre beletáplált festmény képével érkezik, köztük csinos épületekkel és megnyugtató tájképekkel. Ehhez a 100 alkotáshoz további 300 adható hozzá, de azért már persze külön pénzt kell fizetnünk. A leendő Frame tulajdonosok minden egyes újabb képért további 20 dollárt fizethetnek majd ki, vagy havi 5 dollárért előfizethetnek a teljes könyvtárra. Na de mire is jók ezek a képek? Amikor nem használjuk rendeltetésének megfelelően a TV-t, akkor „art mode”-ba kapcsolhat, ahol egy ízléses keretben jeleníti meg nekünk ezeket a csodaszép művészeti alkotásokat. Mintha lenne egy kaméleon festményünk. Maga az art mode pedig nem fogyaszt több energiát, mint egy sima TV box.

Ahol ez az egyébként szép történet átmegy picit horrorba, az a 55 és 65 inches Frame TV modellek ára, ami 1999 és 2799 dollár. A fából készült cserélhető részek, (amelyek fehér, bézs és dió színárnyalatban kaphatók) pedig további 200 dollárért állnak a rendelkezésünkre az 55-ös mérethez, miközben a nagyobb kiadás mellé 250 dollárt is elkérnek érte. Megfontolandó?

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com / Samsung)