Jump to content

Átfogó bluetooth támogatást kapnak a Google Home hangszórók

2017. 07. 05. 06:31

Alapjaiban véve jól el lehet lenni a Google Home eszközhöz elérhető alkalmazásokon keresztül hallgatható zenékkel, de sokan hiányolták, hogy bluetooth kapcsolaton keresztül más eszközöket is megszólaltathassanak a hangszórón át. Erre sem kell már sokat várni.

Olyannyira nem, hogy az Android Police riportja szerint, néhány Google Home gazdánál, már el is érhető a bluetooth kapcsolódás. A Google I/O 2017 rendezvényen a cég bejelentette, hogy a Google Home készüléken elérhetővé fogja tenni a bluetooth streaminget. Ennek egyik előnye, hogy nem csak az eszközön elfutó alkalmazásokkal, de bármilyen bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoztatott egységről meg tudjuk szólaltatni kedvenc zenéinket. A bluetooth támogatás a 90387-es verzióval tűnt fel, ami után a beállításokban egy „paired bluetooth devices” opció vált láthatóvá.

A széleskörűbb bluetooth támogatással új távlatok nyílhatnak meg a Google okoshangszórója előtt. Habár a bejelentésre és a funkció széleskőrű elérhetőségére még várni kell, de egy próbát megér, hogy ránézzünk, nem e aktív már nálunk is a dolog, már feltéve, ha akad egy Google Home az otthonunkban.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Bluetooth)