Jump to content

Augusztus végén futnak be az Alexa integrációval megtámogatott Sonos hangszórók

2017. 08. 18. 11:16

Gyorsan repül az idő. Kis híján pont egy éve jelentette be a Sonos, hogy a népszerű csúcskategóriás hangszóróinak termékvonalát  2017-től az Amazon Alexa nevű virtuális asszisztensével kombinált eszközökkel bővíti tovább, s lám már itt is vagyunk.

A régóta várt Alexa integráció magával fog hozni minden olyan funkciót a Sonos hangszóróira, mait egy ilyen társulástól remélhetünk, és még annál is többet. Kezdetnek megkapjuk mindazt, amit az Amazon Echo vagy Echo Dot felhasználók már megszokhattak. Teljes hangvezérlést a zenehallgatáshoz. Ezen felül arra is lesz lehetőségünk a Sonos hangszóróinál, hogy megmondjuk neki egészen pontosan, hogy melyik szobában, mit szeretnénk hallgatni az ott elhelyezett hangszórókon. Például megtehetjük majd, hogy azt mondjuk: „Alexa, play the Rolling Stones in the living room” és már indulni is fog a szám a nappaliban. Természetesen az eszköz érteni fogja az olyan hang alapú parancsokat is, amelyek a számok léptetésére vagy a hangerő szabályozására vonatkoznak, de azt is meg fogja nekünk tudni mondani, hogy mi az éppen játszott szám neve, ha esetleg nem ismernénk fel.

Nagyszerű hír ez mindenkinek, aki a hangvezérelhető Sonos lejátszóra várt, de még ne szálljanak el nagyon a várakozásaink a termékkel kapcsolatosan. Hátra van még néhány simítás mielőtt piacra kerülne, de a cég szóvivője szerint augusztus végére már elérhetőek lesznek az Alexa integrációval támogatott Sonos hangszórók. Addig semmiben se lehetünk biztosak.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)