Jump to content

600 dollárra eset a HTC Vive csomag ára

2017. 08. 23. 05:31

200 dollárral olcsóbban, azaz 600 dollárért kapható az a HTC Vive szett, ami a fejes mellett a két kontrollert, két szenzort és egy hónapos Viveport előfizetést tartalmaz.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a HTC Vive VR szemüvege lényegesen drágább volt a piacon lévő hasonló termékekhez képest. Ezt a gyártó eddig jobbára azzal indokolta, hogy az ő termékük a legjobb a piacon és való igaz, ha belenézett az ember egy ilyen 800 dolláros csomagba, akkor azt látta, hogy innen aztán nem sajnálták a cuccokat. Mindennek ellenére a cég most mégis levitte a HTC Vive szettek árát, ami nagyon jó hír a fogyasztóknak, de vajon mi állhat a döntés hátterében?

Lehet ez a lépés a válasz az Oculus Rift hetek óta tartó nyári akciójára (500 dollár helyett 400-ért adják a headsetjük) és lehet tényleg igaza van annak, aki erre gondol, de akad egy ennél kézenfekvőbb válaszlehetőség is, amit már akkor megmondtak a szakemberek, amikor beindult ez az egész VR őrület. Ez a magyarázat pedig nem más, minthogy kezd elmúlni az újdonság varázsa és a piaci szereplőket az aráik csökkentésére ösztönzi az élesedő verseny, aminek végeredményeként sokkal barátságosabb fogyasztói árakat kapnak a VR termékek. Ennél is jobb érv az árak csökkentése mellett, hogy lassan, de biztosa megérkezik majd a VR fejesek következő generációja, amik szépen leváltják majd a régebbi modelleket.  Akárhogy is, a HTC féle Vive VR Lighthouse nevű szenzorja még mindig egyedülálló módon követi végig az egész testünk mozgását, amivel még mindig az egyik legjobb VR fejes a piacon és mostantól csak 600 dollárt kell érte kiadnunk.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)