Jump to content

Magáért beszél a Mues-Tec okostükör

2017. 10. 22. 05:49

A Mues-Tec szlogenje, hogy termékeik magukért beszélnek, s bár ez valóban így van, de azért mi is ejtenénk pár szót az általuk összedobott érintőképernyős okostükörről.

A Mues-Tec érintőképernyős okostükrének láttán az ember elkezd azon filozofálni, hogy basszus, ahhoz az életszínvonalhoz, amit ez a ketyere képvisel, ahhoz többet kéne keresni és kevesebbet gondolkodni azon, hogy mire költjük a pénzt.  Ha azon tűnődtünk, hogy mi is az igazi luxus, akkor erre a tükörre nézve az érintőképernyőjén megjelenített adatok és a saját elhűlt képünk mellett a választ is ott találhatjuk. Vagyis.. gondoljunk bele egy kicsit:  egyáltalán luxus ez vagy csak szimplán pénzkidobás?

A tükörből három változat kapható:

  • Smart Mirror Touchscreen 21.5"/54cm (800x600 mm) - 2,499€
  • Smart Mirror Touchscreen 23,6"/60cm (600x800 mm) - 2,699€
  • Smart Mirror Touchscreen 42"/106cm (1053 x 743 mm) - 4,199€

Igen. Jól látjuk.. a legolcsóbb verzió 2500 euró. Mit kapunk ezért a pénzért a grátisz szívrohamon kívül?  Nos, egy komplett falra akasztható 1080P Full HD érintőképernyős androidos számítógépet, beépített hangszórókkal, 1080p kamerával és egy 8 magos processzorral. Lévén android platform, így gyakorlatilag bármilyen alkalmazással bővíthető. Nézhetünk rajta filmet, sminkelős videót, miközben sminkelünk, zenét hallgathatunk és lévén Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatra is képes, akár videótelefonálhatunk is róla a reggeli készülődés közepette. Mindezt teljesen fürdőszoba kompatibilis, vízálló, pára és cseppmentes kivitelben. Okos a tükör? Piszok okos. Hogy innovatív-e? hááát.. mondjuk azt, hogy ez erősen értelmezés kérdése. Innováció-e ha egy marhanagy okostelefont kiakasztunk a tükör helyére?

Lehet, hogy ez a tükör a holnap technológiája, de az a baj a jövő technológiájával, hogy a mai pénztárcánk rituális öngyilkosságot követ el az árának a láttán. Persze, ha valakinek nem gond egy tükörre ennyit költeni és látja is értelmét, akkor hajrá. Minket nem fogott meg a mondandója.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)