Jump to content

Apple HomePod – Jobban szól, mint ahogy hallgat

2018. 02. 14. 04:26

Immár beszerezhető az Apple HomePod okoshangszóró, de nem feltétlen érdemes rohanni érte a boltba, mert a készülék inkább lett hangszóró, mint okos.

Az Apple HomePod kritikák java összefoglalható a következő megállapítással: Jelenleg az Apple HomePod nem több, mint egy szépen szóló hangszóró, kevés igazi okossággal.

Mármint az Apple HomePod érkezése egy picit finomított azon, amire Siri az Apple iPhoneokon képes, de semmi olyat nem tud, amire a már piacon lévő okoshangszórók ne lennének képesek. Ezzel pedig nem is lenne igazán gond, ha a maga 349 dolláros árával nem kerülne durván háromszor annyiba, mint a rivális eszközök.

Hogy benne van-e a potenciál a HomePod-ban, hogy kiokosodjon idővel, ahogyan az Amazon Alexája és a Google Asszisztense is felszedett egy csomó képességet idő közben? Természetesen, de sajnos pontosan az történt, amitől sokan tartottak: az Apple okoshangszórója nem tudott semmi olyan világraszólót mutatni, amiért azt mondhatnánk, hogy na igen, ez megéri az árát.

Ahol mégis nagyon erős a HomePod, az a zenehallgatás. Ha pusztán audió eszközként vizsgáljuk, akkor az egyik legszebben szóló hangszóró az okoshangszórók között. Ha már egyébként is iPhonehoz és Sirihez vagyunk szokva, ne adj isten akad otthon pár HomeKit eszköz és Apple Music előfizetők is vagyunk, és a hangzás minőségére is inkább adunk, mint hogy sokat tudjon a hangszóró, akkor talán pont a HomePod az, amit keresünk, de itt elég sok a „ha”, pláne ilyen áron.

Igazából, ha pusztán mint zenehallgatásra szánt eszközt nézzük, akkor a HomePod egy fantasztikus első próbálkozás, amely tulajdonképpen hozza mindazt, amit reálisan várni lehetett tőle. A remek hangzás és a letisztult design mögül viszont hiányzik az a plusz okosság, amiért igazán ajánlani lehetne. Későbbiekben érkező frissítésekkel, további funkciók hozzáadásával az Apple még pótolhat ezen a téren, de ez már a jövő zenéje.

(Forrás: engadget.com / cnet.com Kép forrása: Apple)