Jump to content

A ’Westworld: The Maze’ világa már elérhető az Amazon Alexán keresztül

2018. 06. 30. 12:30

„Alexa, open Westworld” – s már fel is csendül a sorozatból ismerős dallam, de most nem egy újabb epizóddal lesz dolgunk, hanem egy a HBO népszerű műsorán alapuló új játékkal, amit az Alexával kompatibilis eszközökről játszhatunk.

A HBO féle Westworld a robotok öntudatkeresése és öntudatráébredésé körül forog, ami miatt ideális esetben a legtöbb embernek nem igen kell aggódni, de a HBO és az Amazon Alexa együttműködésének köszönhetően létrejött Westworld: The Maze segít megtapasztalni az embereknek is, hogy milyen lehet mesterséges intelligenciaként ébredni a Westworld világában.

A Westworld: The Maze pontosan arról szól, amiről a neve alapján gondolnánk. Játékosként a park egyik hostjának szerepeét alakítjuk, akárcsak Maeve, Dolores vagy Akecheta, célunk pedig eljutni az útvesztő közepére és elérni az öntudatra ébredést. A játékban olyan ismerős színészek kalauzolnak majd minket, mint a Bernard hangját kölcsönző Jeffrey Wright vagy a Clementinet játszó Angela Sarafyan.

A játék néhány történetszála már ismerős lesz, ha figyelmesen követtük a sorozatot, de ez aligha vesz el az élményből az igazi rajongók számára. Az útvesztő közepe felé egyre nehezebb lesz életben, s ezzel játékban maradni. Íme egy kis hangulatkeltő:

(Forrás: mashable.com / HBO Kép forrása: mashable.com / HBO)