Jump to content

Hogyan lehet megvédeni egy okosotthont?

2018. 10. 29. 09:00

Az IoT korában mindenki megtalálhatja a szokásaihoz leginkább illeszkedő otthonfelügyeleti megoldást.

A Dolgok Internete lehetővé teszi, hogy okosmegoldásokkal is őrizhessük otthonunkat. Elég néhány internetre csatlakozó eszköz, néhány kültéri érzékelő. Természetesen a fejlesztő cégek némileg különböző módszerekkel dolgoznak: míg például a Piper és a Scout az egyszerű, ám hatékony technológiai megoldásokra helyezi a hangsúlyt, a LiveWatch és a Frontpoint a fejlesztések új határvonalát keresik.

Biztonságos okosotthon? Lehetséges!

Ezek a rendszerek az okosotthon stratégiák és a hardverintegráció egyesítésére, valamint különböző érzékelők hálózatára épülnek, és internethasználattal teszik lehetővé, hogy a felhasználó távolról is ellenőrizhesse és irányíthassa intelligens otthonát - írja az m2mzona.hu

A Dolgok Internete igazi paradigmaváltást hozhat, ami után a telefon már nemcsak egy hívásra alkalmas eszköz, az otthon pedig nem csak a hely, ahol él az ember: a kettő szoros köteléken alapulva működik együtt, új lehetőségeket nyújtva a felhasználónak.

A számtalan újítás között azonban jobb nem elveszni – a Readwrite közelebbről megnézett néhány smart home fejlesztést.

A teszt során az ár-érték arányt tekintve a FrontPoint biztonság rendszere bizonyult a legjobbnak, mind a régi, mind az új megoldásokat tekintve. A cég a „csináld magad” stratégiát szó szerint veszi: az egész összetett stratégiát egyszerű kis lépésekre bontja le, és ehhez még applikációt sem kell letölteni.

A FrontPoint azoknak a legjobb megoldás, akik nem technikai zsenik, azonban szeretnének egy teljes körű, személyre szabott biztonsági rendszert. A fejlesztés emellett lehetővé teszi a 0-24-es megfigyelési szolgáltatást – annak, aki direkt összeköttetést szeretne a rendőrséggel és a tűzoltósággal, a FrontPoint szintén jó választás. A cikk folytatását itt olvashatja el.

(Forrás: azokosotthon.co.hu;m2m.hu | Kép: pixabay.com)