Jump to content

Intelligens szellőztetéstechnika

2016. 07. 16. 10:31

Hővisszanyerős szellőztető rendszer, automata szellőző és légcsere berendezés automatizálás.

Napjainkra a szellőző rendszerek elszívási funkciója akárcsak az ipari létesítmények esetében az okos otthonok és intelligens házak életében is jelen van. Az okos házakban a megfelelő szellőztető rendszer és légtechnikai rendszer kialakítása és vezérlése ugyan olyan kulcsfontosságú mint az, hogy a fűtési és hűtési rendszereink megfelelően legyen beállítva.

A szellőztetéstechnika egyik alap rendszere az automatikus hővisszanyerős szellőztető rendszerek fő célja az épület számára biztosítani a folyamatos friss és oxigénnel teli levegőt ezáltal biztosítva az épület használói számára a jobb közérzetet és magasabb teljesítőképességet. Az épületautomatizált szellőztető rendszerek hűtési, fűtési és légcserélési része egy ponton találkozik és egyesül, ami által elérhető a még hatékonyabb fűtés, hűtés és a kellemes levegő helységeinkben.

Egy épületet szellőztetése és légcserélése az egyik legfontosabb tényező ha az épület belső terének a fűtéséről illetve hűtéséről beszélünk. A fűtésünk illetve a hűtésünk nem lesz hatékony, ha nem hatékony a szellőztetésünk. Szellőztető rendszerből, is mint minden más épületgépészeti rendszerből rengeteg gyártó rengeteg terméke megtalálható a piacon. A szellőztetéstechnika kiépítése nem elhanyagolhatatlan és szerves részét képezi mind a fűtési mind a hűtési körnek.

smart-home.hu/Kép: FreeImages