Jump to content

Ambi Climate - Intelligens vezérlés az öreg légkondihoz

2017. 05. 25. 09:48

Zabálja az energiát a régi légkondi? Az Ambi Climate bekapcsolja otthonunk légkondicionáló berendezéseit az intelligens eszközök világába és még közben a számlánkon is könnyíthetünk vele.

Az Ambi Climate egy nem mindennapi kütyü. A feladata, hogy hűvösen tartsa az otthonunk, miközben spórol nekünk az energiafogyasztáson. Úgy képzeljük el ezt az eszközt, mint egy okostermosztátot, csak hűtéshez. Az Ambi Climate beépített mesterséges intelligenciával dolgozik. Megtanulja milyen beállításokat szeretünk alkalmazni és szenzorok segítségével ellenőrzi a környezetét. Melegszik az idő? Akkor bizony ideje kicsit hűteni. A kívánt hőmérséklet elérése után pedig automatikusan leállítja a légkondicionálót és megakadályozza, hogy feleslegesen fogyasszunk áramot. Összesen 6 faktort vesz figyelembe az eszköz, hogy mindig a lehető legtökéletesebb klímát teremtsen meg otthonunkban. Ez a 6 tényező között szerepel a hőmérséklet, az időjárás, a napfény és a páratartalom.

Ez a kis kompakt (10,8x4,2x8,1 cm) eszköz lehetővé teszi, hogy egy iOS és Android rendszerekre telepíthető alkalmazás segítségével az okostelefonunkról szabályozzuk otthonunk klímáját. Telepítése is roppant egyszerű. A készülék hátulján találkozni fogunk egy USB porttal, de ez nem arra van, hogy flash meghajtót tuszkoljunk bele. Arra az USB portra az eszköz energiaellátásához lesz szükségünk. Első indítás után az eszköz rögtön el is kezdi sugározni a saját WiFi SSID-jét, amivel ráereszthetjük az okostelefonunk. Miután az Ambi Climate hálózatba kacsolódott a telefonunkkal, már be is léphetünk a hozzá tartozó alkalmazásba és engedélyezhetjük számára a hozzáférést otthonunk vezeték nélküli hálózatához. Ezek után már csak meg kell ani számára a légkondicionáló modelljét, illetve egy nevet a szobának, ahol van és már fel is állt a rendszer.

(Forrás: thegadgetflow.com / kickstarter.com Kép forrása: thegadgetlfow.com)