Jump to content

Alexa kompatibilis lesz az Ambi intelligens klímavezérlő következő generációja

2017. 05. 29. 01:59

Hogy a 2014 októberében útjára indult  Ambi Labs startup terméke, az Ambi Climate  képes felokosítani otthonunk butácska légkondicionálóit az már nem újdonság, de hogy a termék második generáción keresztül Alexa is képes lesz dirigálni az öreg hűtőegységének, az már valami.

Az Ambi Climate lehetővé teszi, hogy okostelefonunkon keresztül vezéreljük  otthonunk öregecske légkondicionálóit. A központi egység képes bekapcsolni a mai okosotthonok hálózatába a régebbi légkondikat, de ez nem csak arról szól, hogy az eszközök távirányítóját okostelefonokra cseréljük. Bár az Ambi Climate valóban lehetővé teszi számunkra, hogy otthonunktól távolról is ellenőrzésünk és irányításunk alatt tartsuk otthonunk klímáját az okostelefonunkra telepített alkalmazáson keresztül, valójában jobban járunk, ha a gép egyedi mesterséges intelligenciájára bízzuk magunkat, amely szokásainkat és a környezeti paramétereket (időjárás, páratartalom, napszak stb.) figyelembe véve szabályozza a légkondicionáló működését. A gépi tanulásnak és a szenzoroknak hála az Ambi Climate akár 20%-ot is spórolhat a légkondicionáló energiafogyasztásán, ami már a számláknál is érezhető különbséget jelent, nem beszélve a környezetkímélő hatásáról.

Most 2,5 évvel később a cég kiadta az Ambi Climate 2. generációját, ami lényegében egy szebb és valamivel okosabb változata a gép korábbi verziójának, miközben még 179 dollárról 129 dollárra is csökkent az ára. Az apró kütyü második generációjának érkezése a harmadik negyedévre várható és immár 50 légkondicionáló márka 1200 modelljével lesz kompatibilis. A termék mesterséges intelligenciája immár képes lesz figyelembe venni a földrajzi elhelyezkedésünket, mert hát ideális hőmérséklet nagyon mást jelenthet attól függően, hogy hol élünk és akkor még nem is beszéltünk a páratartalomról és hasonlókról. Nem is kell ilyenekről beszélni többet, hiszen ez a kütyü mindent észben fog tartani helyettünk. Ha mégis nagyon beszélhetnékünk támad, akkor beszéljünk inkább az Amazon virtuális asszisztenséhez, Alexához. Az Ambi Climate második generációja az eddigi IFTTT támogatás mellé kompatibilis lesz Alexával, aki hang alapú parancsainknak engedelmeskedve tudja majd szabályozni az Ambi Climate készülékhez csatlakoztatott légkondicionálókat.

Jelenleg is fut az Ambi Climate 2 Kickstarter kampánya, ahol a szerencsések mindössze 80 dollárért szerezhetik be magunknak ezt a kis praktikus eszközt.

(Forrás: kickstarter.com Kép forrása: kickstarter.com)