Jump to content

Képes lesz-e a Google Home Mini lenyomni az Amazon Echo Dot okoshangszórót?

2017. 10. 10. 14:14

Nem is olyan régen a Google Home okoshangszóró termékcsaládja új tagokkal jelentkezett, köztük a Google Home Minivel, ami holtversenyben az Amazon Echo Dot készülékével, a legolcsóbb okoshangszóró a piacon.

A Google Home Mini lényegében ugyanazokat a trükköket tudja,  mint amiket a nagyobb testvére, csak egyszerűen egy kisebb kiadásba csomagolták, hasonlóan ahogy az Amazon tett az Amazon Echo Dot készülékeknél. Az eredeti Google Home emulálta az Amazon Echo képességeit, de az Amazon Echo továbbra is uralni látszik az okoshangszóró piacot, köszönhetően a kisebb és olcsóbb Echo Dot verziónak. Hiába a teljes Google univerzum és Google okosotthon vízió, az Amazon Echo Dot árban és designban is állva hagyta a versenytársait. Most a Google minderre válaszul előrukkolt a saját ugyancsak takaros, ugyancsak szövettel borított, és ugyancsak rendkívül olcsó okoshangszórójával.  A kérdés csak az, hogy lenyomhatjuk-e úgy az ellenfelünket, ha mindent csak utána csinálunk?

Egyértelmű, hogy okoshangszóró témakőrben az Amazon legalább egy lépéssel a teljes piac előtt van, s bár a Google volt az egyike a nagy tech cégeknek, aki relatíve hamar felismerte, hogy saját termékekkel kell belépnie ide, de még ő is csak mintha az Echo készülékek árnyékában járna a Home termékcsaláddal. Nem is azzal van a gond, hogy hasonló termékekkel áll elő a Google, mint amiket az Amazon már piacra dobott, hanem hogy tud-e valami olyan pluszt hozzátenni a maga részéről, ami valóban vonzó a fogyasztók számára, mert ha nem, akkor sose fogja tudni lenyomni az Echo termékeket, csak kullogni utánuk.

Az Amazon Alexa több ezer funkciójával és széleskörű kompatibilitásával nehéz versenyezni. Hogy miért válassza valaki mégis inkább a Google termékét arra a Google egyedi szolgáltatásai és a Pixel okostelefonok jelenthetik a választ, de ez igen csekély érvnek látszik momentán.  A Google továbbra is imitálhatja az Amazon sikeres termékeit, de ha többet szeretne magának, mint a piac 30%-ka, akkor ki kell találnia valami újat. Szerencsére azért nem kell félteni a Google csapatát se, ha találékonyságról van szó. Akad még bőven olyan terület ahol a keresőóriás otthonosabban mozog, mint az Amazon.

(Forrás: androidauthority.com Kép forrása: Google)