Jump to content

Roome, a világ első kézmozdulatokkal vezérelhető lámpája

2016. 12. 24. 06:00

Jövünk, megyünk, lámpa fel, lámpa le, ilyet bármelyik mozgásérzékelővel szerelt lámpa tud. Na de olyat láttunk-e már, aminek beállításait kézmozdulatokkal szabályozhatjuk?

A Roome egy mozgásunkat érzékelni képes asztali lámpa. Automatikusan felkapcsol, ha valaki a szobába lép, majd le, amikor már nem érzékel mozgást. Gyakran elfelejtjük lekapcsolni a lámpát? A Roome esetén többet erre se kell figyelnünk. Gyerekeknél nem ritka, hogy valamilyen fényforrás mellett tudnak csak komfortosan elaludni. Számukra is tökéletes megoldás lehet a Roome asztali lámpa, amely magától lekapcsol, ha már elaludtunk. Igaz ez fordítva is. Ha mozgást érzékel a lámpa, mert felébredtünk, akkor magától felkapcsol. Problémánk akkor lehet, ha ugyan még nem ébredtünk fel, de átfordultunk a másik oldalunkra, ekkor ugyanis szintén felkapcsoljuk mozgásunkkal akaratunk ellenére. Szerencsére a lámpa fénye állítható, méghozzá nem is akárhogy.

Amitől a Roome igazán ki tud tűnni a többi lámpa közül, hogy kézmozdulatokkal vezérelhető. Mozgassuk a lámpa felett vertikálisan a kezünket, hogy szabályozzuk a fényerejét, míg a ki/be kapcsolásához tegyünk horizontális mozdulatokat. A Roome tervezésekor figyeltek szemünk egészségére, így nem ad ki vibráló LED fényt. Külön piros pontot érdemelnek a fejlesztők, mert gondoltak egy manapság mindenkit érintő igény lefedésére: a telefontöltésre. Az eszközön ennek céljából két USB port kapott helyet. A Roome okostelefonra telepíthető applikációján keresztül pedig távolról szabályozhatjuk az otthonunk összes Roome lámpáját.

Az esztétikus lámpa egyben egy 360 fokban szóló hangszóró is, amely bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az okostelefonunkkal. Az Amazon weboldalán 100 dollárért árulják ezt e terméket (illetve a cikk írásának pillanatában még 30% kedvezmény is jön erre), ami jobban belegondolva egy igen konszolidált ár egy ilyen dizájnos és intelligens lámpáért.  

 
(Forrás: amazon.com Kép forrása: amazon.com)