Jump to content

Cseréljük a villanykapcsolót valami okosabbra

2017. 02. 13. 01:57

Az okostelefonról irányítható világítási rendszerek világában a hagyományos villanykapcsolók könnyen elhanyagolttá és feleslegessé válhatnak, persze erre is van megoldás.

Ez a megoldás pedig nem más, mint a Brilliant Control, amely a régimódi villanykapcsolóinkat egy kompakt okosotthon menedzselő központtal helyettesíti. A szerkezet egy 5 inches LCD érintőképernyővel rendelkezik és Wi-Fi kapcsolaton keresztül csatlakozik az okosotthonunk többi intelligens eszközéhez. Nem tetszik a tapogatás? Semmi gond. Az eszköz beépített Amazon Alexa támogatással bír, így némi kis angol nyelvtudással a zsebünkben akár hanggal is vezérelhetjük.

A villany fel és lekapcsolása helyett ez a mini központi egység képes vezérelni a lakás összes IoT eszközét a biztonsági rendszerektől a klímán át, odáig, hogy a kedvenc zenénkkel fogadjon minket.

A legtöbb home hub rendszerrel ellentétben a Brilliant egyáltalán nem komplikált. A rendszer beüzemeléséhez 5-10 perc elegendő, ráadásul az öreg villanykapcsolókhoz hasonlóan a fények ki-be kapcsolását egy fel-le irányuló mozdulattal szabályozhatjuk a készülékbe beépített mozgásérzékelőknek hála. Lehetőség van különféle világítási beállítások alkalmazására, így akár az áramszámlánkon is könnyíthetünk valamicskét. A Brilliant Control kompatibilis a legtöbb ismert okoseszköz márkával, mint például a Sonos, Nest, Philips Hue, SmartThings, Ring és még sorolhatnánk. Ahelyett, hogy a mindenféle okoskütyünket külön kezelnénk a Brilliant Controllal egyetlen egy iOS/Android kompatibilis alkalmazáson keresztül megoldhatjuk a dolgot. A készülék része egy beépített mikrofon és egy kamera, amiket több készülék beépítése esetén használhatunk a lakáson belüli kommunikációra.

Ha nincs még központi eleme az okosotthonunknak vagy most tervezünk beszerezni néhány intelligens eszközt és szeretnénk egy átfogó rendszert az irányításukhoz, akkor a Brilliant Control nagyszerű megoldás lehet minden gondunkra. Árát tekintve se vészes egy darab. Alig 200 dollár, illetve az első 1000 előrendelőnek most még 50 dollár kedvezmény is a markát üti.

(Forrás: mashable.com Kép forrása: mashable.com)