Jump to content

5 érdekes lámpa otthonra, ami biztosan felkelti a vendég figyelmét

2017. 07. 31. 06:14

Szeretnéd elvakítani otthonod szépségével, egyediségével és modernitásával a hozzád tévedő gyanútlan vendégeket? Akkor világíts nekik utat eme lámpák egyikével és garantáltan nem marad el a siker.

Világítástechnika terén igazi furcsaságokkal lehet találkozni, gondoljunk csak a csaptelep formájú éjjeli lámára, amiről nem rég írtunk, de szerencsére azért akadnak ennél sokkal látványosabb és hasznosabb dizájnnal megáldott termékek is.

Rögtön itt van például a Philips CandleLights asztali lámpa, ami valódi gyertyák és a potenciális tűzveszély nélkül garantálja, hogy gyertyafényes vacsorákat adhassunk. Hiába csak egy egyszerű, stilizált lámpával van dolgunk, mégis rögtön segíthet megteremteni a meghitt, megnyugtató, vagy akár romantikus hangulatot. Egy hosszú fárasztó nap utáni pihenéshez épp olyan tökéletes, mint egy emlékezetes esti beszélgetés mellé.

Persze lehet, hogy egy gyertya formájú lámpától nem esik le mindenkinek az álla, de akkor mit szólnánk a Flyte lebegő fényforrásaihoz? Az elsőre kissé szürreálisnak ható  lebegő villanykörték látványa már biztos kellően varázslatossá tud tenni egy estét. A gravitációval dacoló lámák pedig már szinte biztos, hogy el fogják tudni kápráztatni a vendégeinket. Nem mellesleg a Flyte platformja nem csak látványos esztétikai elem és fényforrás, de még vezeték nélküli töltőállomásként is helytáll számos elektromos eszköz számára.

Mert egy lámpa ne csak varázslatos legyen, hanem hasznos is. A Lampster nevű robotlámpa például újrahasznosított traktor fényszórókból készül és még mellé okos is. Erre a lámpára nézve, mintha csak egy Transformers traktornak és a Vasember páncéljának szerelemgyermekét látnánk magunk előtt. A Lampster viszont nem egy sima dizájn lámpa. Egy az okostelefonunkra telepíthető alkalmazás segítségével 16 millió szín közül válogathatunk, de olyan egyéb funkciókat is találunk itt, mint az ébresztés vagy értesítés bejövő hívás esetén. Ha pedig felkeressük a Lampster honlapját, akkor a számtalan egyedi kivitel között biztosan megtalálhatjuk a leginkább karakterünkhez illő darabot.

A Lampster ötleteségét, talán csak az Elfy cukisága tudja überelni. Az EMIE Elfy okoslámpája nem csak elbűvölő társunk a sötétség elleni küzdelemben, de még ráadásul roppant praktikus is a maga nemében. A telefonunkra telepített alkalmazásról kedvünkre szabályozhatjuk ennek a puha és rugalmas szilikon borítással rendelkező lámpa fényének minden tulajdonságát. A 184 grammos lámpa akkora, hogy elfér a tenyerünkben, így könnyen hordozható. Egy feltöltéssel 5 órán át simán elvan, ez idő alatt pedig bárhová magunkkal vihetjük. Tökéletes ajándék nem csak szeretteinknek, de magunknak is, mert ennél bájosabb lámpát az idén már biztos nem találunk.

Ellenben, ha valami igazán csúcskategóriás asztali lámpára vágyunk, akkor ne kötelezzük el magunkat, még nem néztük meg a Roome kézmozdulatokkal vezérelhető megoldását. Jövünk, megyünk, lámpa fel, lámpa le, ilyet bármelyik mozgásérzékelővel szerelt lámpa tud. Na de olyat láttunk-e már, aminek beállításait kézmozdulatokkal szabályozhatjuk? A Roome pontosan erről szól. A lámpa feletti vertikális és horizontális mozdulatokkal kapcsolhatjuk ki és be vagy szabályozhatjuk a fényerősségét. A Roome lámpa sose marad égve, ha már elmentünk és automatikusan felkapcsol, ha megjöttünk. Akkor is tökéletes választás, ha a szemünket szeretnénk kímélni, mert ez a lámpa nem ad ki vibráló LED fényt, mint a többi. Mindennek tetejébe még két USB port is helyett kapott a lámpán, hogy legyen hol a telefonunkat tölteni. Ha pedig azt hinnénk, hogy ezzel itt vége is, akkor tévedünk. Ez az esztétikus lámpa ráadásként még egy 360 fokban sugárzó hangszóró is, ami bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az okostelefonunkkal. Egyszerűen tökéletes.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)