Jump to content

Már kapható az Nanoleaf Aurora Rhythm hangvezérlő modul

2017. 12. 19. 03:14

Tavaly teljesen elvarázsolt minket a Nanoleaf Aurora LED rendszere, de a háromszög formájú moduláris készletnek volt egy óriási kihagyott ziccerje, amit most ezzel az új hangvezérlő egységgel pótolhatunk.

Ha már rendelkezünk otthonunkban a Nanoleaf Aurora rendszerrel, akkor már biztos eszünkbe jutott, hogy milyen szuper lenne, ha LED panelek fényei képesek lennének a szobában szóló zenével összhangban működni. Erre eddig sajnos nem volt lehetőség. Hogy alapból egyáltalán miért maradt ki ez a szinkronizálási opció az Aurora repertoárjából az érthetetlen, de szerencsére a nemrég piacra dobott Rhythm modullal rögvest orvosolhatjuk ennek a funkciónak a hiányát.

A Rhythm modul használatához egyszerűen illesszük a Nanoleaf Aurora bármelyik szabad csatlakozójába, majd aktíváljuk az alkalmazásban az üzemmódot és már működésre kész is. A Rhythm modul tulajdonképpen roppant cselesen működik. Beépített mikrofonján keresztül érzékeli a vele egy térben megszólaló hangokat, amiket aztán feldolgoz és a LED háromszögek fényeivel játszva ad vissza. Ennek a megoldásnak hála nem csak zenék, de filmek és játékok mellé is használható, ráadásul az alkalmazás arra is lehetőséget ad, hogy további szűröket és effekteket iktassunk be. További hasznos tulajdonsága a modulnak, hogy elhelyeztek rajta néhány kontroll gombot is, így akkor sem okoz gondot a vezérlése, ha az okostelefonunk épp nincs kéznél. Rhythm hangvezérlő modulnak hála már tényleg semmi sem akadályozhatja meg, hogy világraszóló házibulikat adjunk a Nanoleaf Aurora káprázatos fényjátékának kíséretében.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)