Jump to content

5 perc alatt bárhová telepíthető a Mr. Beams vezeték nélküli éjjeli lámpa

2018. 04. 25. 09:10

Nem lenne jó, ha éjjeli barangolásaink során baráti fények vezetnék lépteinket anélkül, hogy azzal felébresztenénk az egész házat? Ez az, amiben a Mr. Beams vezeték nélküli éjszakai fényforrás a segítségünkre lehet.

Tegyük könnyebben bejárhatóvá otthonunkat azzal, hogy megvilágítjuk az éjszakai órákban, no nem a betöröknek, hanem saját magunknak. Ha egy mód van rá, akkor az ember nem akarja felébreszteni otthonának minden lakóját azzal, hogy felkapcsolja a villanyt, amivel aztán helyre nem hozható lyukat éget mindenkinek a legszebb álmába, viszont ha hív a természet, akkor menni kell, nincs mit tenni. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az éj sötét és tele van iszonyattal, pláne, ha éjjeli kirándulásunk a hűtőhöz, a WC-hez vagy házikedvencünk éjjeli aktivitásának udvarra eresztéséhez egy az éjszaka sötétjébe burkolódzó lépcsősoron át vezet az út.

A megoldást a Mr. Beams vezeték nélküli és mozgásérzékelő LED fényei jelenthetik. Ezeknek a lámpáknak nagy előnye, hogy csak akkor világítanak, amikor kell, nem kell tapogatnunk a sötétben a kapcsolójuk után, mert maguktól, a mozgásunkra aktiválódnak és mindennek tetejébe gyakorlatilag bármilyen sima felületre felragaszthatók. Minden ilyen ketyerének saját passzív infravörös érzékelője van, amivel 13 méteren belül képes érzékelni az emberi mozgást. Amikor elsétálunk előtte, akkor bekapcsol, ezzel pedig biztonságos utat nyit nekünk az éjszakába. Teszi ezt úgy, hogy viszonylagosan nagy fényerőt kínál, miközben csak kevés energiát fogyaszt. Ez a tényező igen fontos, tekintve, hogy a nagy szabadságnak az az ára, hogy a készülék elemről kell működjön (4db AA), de mivel csak kevés energiát fogyaszt a működése, így egy évig is el van anélkül, hogy elemet kéne benne cserélnünk.

A Mr. Beams éjjeli lámpa tökéletes megoldás, ha szeretnénk lépteink útját megvilágítani egy hosszú folyosón vagy lépcsőfordulóban, de felhasználásának igazából csak a kreativitásunk szab határt. Érdemes lehet tudni, hogy a LED-ek élettartamára 50 000 órát ígérnek, így nyugodtan tervezhetünk velük akár hosszú távra is, miközben úgy szerelhetünk fel plusz lámpákat a lakásba, hogy fúrnunk vagy faragnunk kéne a vezetékeknek.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)