Jump to content

Mivel tud többet a Harman Kardon Invoke okoshangszóró?

2017. 10. 24. 07:15

Az első amit érdemes lehet megkérdeznünk a Microsoft mesterséges intelligenciájától, mielőtt vennénk egyet a Harman Kardon okoshangszórójából, hogy mivel tud értünk többet tenni, mint az Amazon Alexa?

Nem olyan rég számoltunk be az Amazon szebb, de mégis olcsóbb Echo okoshangszóró verziójáról, miközben már egy Google Home is simán elérhető 130 dollár körül. Erre jön itt nekünk a Harman Kardon egy közel 200 dolláros okoshangszóróval. Az első és teljesen jogos kérdésünk az lehet, hogy mégis mivel jobb ez, mint a már kapható piacvezető termékek?

Nos, ami biztos, hogy a Harman Kardon Invoke nevezetű okoshangszórója az első olyan nem-Windows PC eszköz, amiről A Microsoft virtuális asszisztense, Cortana köszön vissza. Kérdés, hogy ez előny-e? Az Amazon Alexa azzal emelkedik ki, hogy rengeteg szolgáltatást integrált magába, s ettől messze a legsokoldalúbb termék a szegmensben. Aztán ott a Google asszisztenciája, ami abban ügyes, hogy képes értelmezni egészen összetett parancsokat is. Na, de mégis miben jó Cortana? Nem túl meglepő, de a Microsoft mesterséges intelligenciája, akkor tündököl igazán, ha Office-hoz kapcsolódó feladatokat kap, illetve a Skype hívások kezelése és indítása, ami még nagyon megy neki.

Ha nem vagyunk kifejezetten Windows bolondok, akkor tehát bátran mondható, hogy nem a mesterséges intelligencia miatt fogjuk választani a Harman Kardon okoshangszóróját és hát ha ránézünk a komor fekete/metál borítására, akkor talán azt is leszögezhetjük gyorsan, hogy hű de egyedi megjelenése miatt. Nem, a Harman Kardon nem ettől lesz jobb vagy drágább, mint a többiek, hanem azzal, hogy ez bizony szépen szól. A sok okosság közepette már szinte hajlamos az ember elfeledkezni róla, hogy tulajdonképpen ez mégiscsak egy hangszóró, s mint ilyen, akár még az se lenne baj, ha jól szólna, amikor zenét hallgatunk. Ennek a hangszórónak három kompakt „mély”, három magas és két passzív sugárzója van.  Ezzel papíron sokkal félelmetesebb hardveres arzenállal bír, mint a 100 dolláros Echo, vagy akár a 400 dolláros Google Home Max, ráadásul Cortana akár a másik szobából vagy zenehallgatás közben is képes megérteni a parancsainkat kifinomult mikrofonjainak hála.

Sajna az erőteljes hangzás mellé csak limitált streaming szolgáltatások állnak a rendelkezésünkre. A Spotify prémiummal rendelkezők simán megkérhetik Cortanat egy konkrét szám lejátszására és az iHeartRadio és a Tuneln is működik, de például a Pandora az egyelőre nem. Ugyancsak hátrányból indul az Invoke, ha az okosotthon kompatibilitás felől vesszük szemügyre. Jelenleg a SmartThings, aPhilips Hue, a Nest, a Wink és Insteon megoldásait támogatja. Ha azt nézzük, akkor ezt kezdetnek nem olyan rossz. A Harman Kardon jelenleg is dolgozik a lista bővítésén, többek között olyan nevekkel, mint a Honeywell, az Ecobee, a TP-Link, a Johnson Controls, az IFTT és aGeeni.

A Harman Kardon Invoke okoshangszóró hamarosan egy nagyon jó opció lesz az okosotthonunk hangvezérlésére, de momentán még inkább csak kifejezetten Windows alapú okosotthonban gondolkodóknak és whitefülűeknek ajánlanánk a piacon lévő jelenlegi termékekkel szemben.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)