Jump to content

Roome Mini Plus – Egy lámpa, ami megért minket

2017. 03. 07. 06:00

A Roome Mini Plus egy olyan mesterséges intelligencia technológiára épülő LED lámpa, ami képes megtanulni a viselkedésünk alapján szabályozni a világítást.

A Roome név már ismerős lehet számunkra korábbról. Anno a világ első kézmozdulatokkal vezérelhető lámpáját ismerhettük meg ezen a néven és most is egy hasonlóan innovatív megoldással van dolgunk a Roome Mini Plus esetén.

A Roome Mini Plus LED lámpa követi a mozgásunk, megfigyeli a változó fényviszonyokat és mindezek alapján megtanulja automatikusan szabályozni a fényeket számunkra. A lámpa mozgásérzékelő szenzorjának hála automatikusan fel és le kapcsol, így soha többé nem kell azért aggódnunk, hogy égve felejtettük-e a villanyt. Kialakítása végett hordozható és egyaránt alkalmas kinti és benti használatra. Egy tányérszerű felületre helyezve tölthető. Egy töltéssel 10 órán t képes üzemelni. A lámpa vezérlésére iOS és Android okostelefonokról is van lehetőség. Egy könnyen használható alkalmazással ellenőrizhetjük a lámpa akkumulátorának töltöttségét vagy távolról kacsolgathatjuk. Bár a lámpa vezeték nélküli technológiával töltődik, de azért akad rajta egy Micros-USB port, ha tölteni szeretnénk rajta valamit. Ez külön praktikus lehet, ha egy kirándulásra visszük magunkkal fényforrásként, amit aztán telefontöltőként is alkalmazhatunk.

A Roome Mini Plus LED lámpa Indiegogo kampánya jelenleg is tart. Érdemes felkeresni az oldalt, ha olcsón szeretnénk hozzájutni egy ilyen lámpához, vagy ellátogathatunk a Roome hivatalos oldalára is, ahol a többi Roome világítástechnikai megoldással is megismerkedhetünk.

(Forrás: indiegogo.com Kép forrása: indiegogo.com)